ربایندگان «یسنا» به جرم خود اقرار کردند کاهش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری جاساز ۲۰۹ بسته هروئین از معده ۳ تبعه افغانستانی در هنگ مرزی تایباد نجات کوهنوردان گمشده در ارتفاعات داورزن خراسان رضوی (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) مالیات؛ مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است آخرین اخبار از دستگیری عوامل اصلی ربودن «یسنا» (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) هشدار پلیس راه نسبت به احتمال ریزش سنگ در جاده کرج - چالوس (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) اقدام عجیب طالبان: انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان! بند قانون جوانی جمعیت به‌دلیل کمبود ماما اجرا نمی‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان صیاد شیرازی+تصویر (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) محور هراز یکطرفه شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) اهدای اعضای بدن جوان مرگ مغزی، نجات‌بخش جان پنج بیمار شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) واژگونی خودرو در محور نیشابور- کاشمر هفت مصدوم بر جای گذاشت (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله با سلاح سرد به مامور نیروی انتظامی در ملارد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) همه چیز درباره تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ + راهنما آخرین خبرها از پرونده ربایش «یسنا»، دختر کلاله‌ای | ۴ متهم دستگیر شده‌اند آخرین خبر‌ها از وضعیت مناطق سیل‌زده خراسان‌ جنوبی (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) تمدید زمان مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ بی‌ثباتی در کارخانه انسان‌سازی! انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر
سرخط خبرها

چگونه به اضطراب و وسواس دوران پسا کرونا غلبه کنیم؟

  • کد خبر: ۲۷۸۲۹
  • ۰۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
چگونه به اضطراب و وسواس دوران پسا کرونا غلبه کنیم؟
براساس آمار ۲ اختلال اساسی اضطراب و وسواس در مراجعان مراکز مشاوره بیش از دیگر آسیب‌های روحی به چشم می‌خورد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی عسکری‌پور کارشناس روانشناس گفت: تداوم اضطراب ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در درازمدت منجر به بروز وسواس‌های فکری و عملی در افراد می‌شود.

او افزود: با بروز ویروس کرونا در کشور شهروندان به ۲ گروه اصلی طبقه‌بندی شدند. گروه نخست با پذیرش این رویداد اصول پزشکی را رعایت و گروه دوم با انکار حقیقت ضرورت رعایت این اصول (همچون قرنطینه خانگی) را نادیده گرفتند.

این روانشناس افزود: با تداوم این بحران، تعطیلی کسب وکارها، مراکز علمی - آموزشی و همچنین مباحث رسانه‌های جمعی نظیر رادیو و تلویزیون و فضای مجازی جامعه به مرحله پذیرش رسید و بنابراین رعایت اصول بهداشتی نیز منسجم شد.

عسکری‌پور تصریح کرد: با اعلام کاهش شیوع بیماری و آمار مرگ و میر اما کشور از منظر روانی آرام و با رفع برخی از محدودیت‌ها همچون ممنوعیت جاده‌ها عدم رعایت اصول بهداشتی کاهش یافت.

این مدرس در خصوص شیوع مجدد کرونا ویروس اظهارکرد: بازگشایی برخی از اماکن عمومی و ادارات شاید از منظر روحی و روانی جامعه را آرام سازد، اما کشور در وضعیت سفید قرار نگرفته است؛ بنابراین رعایت اصول پزشکی با کاهش برخی از محدودیت‌ها نباید کاهش یابد؛ در غیر این صورت کشور با موج دوم بیماری روبه‌رو می‌شود.

به گفته عسکری‌پور شیوع مجدد این بیماری به ویژه برای اقشار آسیب‌دیده همچون بازماندگان قربانیان کرونا بی‌شک با اضطراب و نگرانی بیشتری همراه خواهد بود و کاهش و رفع این اضطراب نیز مستلزم راهکارهای روانشناختی از طریق برگزاری جلسه‌های مشاوره آنلاین و حضوری است.

وی افزود: درواقع با شناسایی اقشار آسیب‌دیده (بازماندگان قربانیان کرونا، مبتلایان و...) و حمایت‌های روانی نظام پزشکی می‌توان با موج دوم کرونا ویروس مقابله کرد.

علل اصلی مراجعه به مراکز مشاوره در دوران شیوع کرونا چیست؟

این کارشناس در ادامه در خصوص علل اصلی مراجعه به مراکز مشاوره نیز در دوران شیوع این بیماری اظهارکرد: براساس آمار ۲ اختلال اساسی اضطراب و وسواس در مراجعان مراکز مشاوره بیش از دیگر آسیب‌های روحی به چشم می‌خورد.

وی افزود: درواقع اضطراب و وحشت ناشی از ابتلاء به بیماری سبب افراط در شست وشو، قرنطینه خانگی و قطع ارتباطات و تعاملات اجتماعی می‌شود و تداوم این مساله خلق افسرده را برای آدمی رقم می‌زند.

به عقیده عسکری‌پور یکی از علل اصلی بروز رفتارهای وسواس‌گونه افراط در احتیاط با هدف کاهش اضطراب و نگرانی است که در درازمدت به وسواس بدل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این آسیب روانی نیز نیازمند دریافت حمایت‌های روانی و مشاوره است که به ویژه برای مبتلایان به اختلال وسواس فکری - عملی بیش از گذشته احساس می‌شود.

 
منبع: ایرنا 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->